Mer om whisky:

Whiskyprovning

Mackmyra whisky har i åratal beskrivit sin maltwhisky i ord. Nu kan du själv uppleva den.

Vi kan utföra whiskyprovning av Mackmyra på alla våra restauranger, kontakta oss för mer info. Läs mer om våra whiskyprovningar och boka in dig direkt via vår webbshop Monks Paradise Shop.


Känn den tydliga kontrasten mellan enrisdoftande rökighet och fruktig elegans. Förnim de fina tonskillnaderna mellan sherryfatets druvlika sötma och bourbonfatets mer avrundade vanilj. Häpna över den svenska ekens kryddiga bidrag - hur kan ny ek ge så mycket smak?

Åren har gått och i Mackmyras lager ligger nu åtskilliga fat i varierande åldrar. Du får nu chansen att själv skapa dig en egen upplevelse och provsmaka den första svenska maltwhiskyn. Vi dukar provningsborden med inte mindre än sex varianter i Mackmyra Reserve och bjuder in dig för att - för första gången i whiskyhistorien - prova Mackmyras kollektion.

För mer informtation, kontakta oss på info@monkscafe.se.

Mackmyra

Kollektionsprovningen består av sex varianter i Mackmyra Reserve och är den totala provningen av svensk maltwhisky. Två olika recept i tre olika fatlagringar. Proverna är av varierande ålder, ofiltrerade och nyuttagna från fat i Mackmyras lager.

Provningen tar ungefär två timmar.

Pris:

500:-/pers