Om Monks

Med två bryggerier, sex restauranger och ständiga aktiviteter kring öl, vin och whisky har vi placerat oss på kartan som centrum för ölkulturen i världen.


Monks ÖlglasVi försöker ständigt förnya oss själva, vårt sortiment och vårt kontaktnät av bryggare i hela världen. Vi har sedan starten 2006 strävat efter att göra detsamma för utbudet av bra öl och vin i Stockholm. Med ca 1700 sorters öl, 150 sorters vin och uppåt 1000 sorters whisky utspridda bland våra restauranger har vi det mesta inom vin, whisky och öl, och utökar ständigt vårt sortiment med ännu fler sorter. Att vi har Stockholms enda bryggerier i direkt anslutning till restaurangerna ger oss frihet att experimentera med egna brygder, som våra gäster får ta del av.Monks Musslor

Inte bara öl

Öl ska drickas tillsammans med bra mat - varför vi lägger stor vikt vid komponering av meny. Våra duktiga kockar ger dig vällagad, robust mat som till stor del har inspiration i den europeiska klosterkulturen. Vi serverar gärna klassiska rätter med vår egen twist på recepten - vi bakar till exempel vårt eget bröd med öl i satsen! Se våra menyer här.Monks ölprovningarBryggkurser och öl-, whisky och vinprovningar

Vi hålleri bryggkurser ungefär en gång i veckan, där deltagarna tillsammans med vår bryggmästare gör ett helt eget öl. För de oinvigda, eller för de vetgiriga, håller vi ölprovningar flera gånger i veckan. Allt från introduktionskurser till fördjupningskurser i öl från ett visst land eller en viss stil.

Läs mer om bryggkurser

Läs mer om ölprovningar

Läs mer om vinprovningar

Festivaler

Det pågår nästan alltid en festival hos oss. Då fokuserar vi på ett visst geografiskt område eller en viss stil. Exempel på tidigare festivaler inkluderar Holländska ölveckor, stout- och porterfestival, Brittisk ölfestival och veteölsfestivaler. Håll dig uppdaterad - registrera dig för vårt nyhetsbrev så berättar vi vad som händer med jämna mellanrum.

Sex restauranger - två bryggerier

För mer info om våra restauranger - klicka på någon av länkarna nedan.


Monks Café & Brewery, Wallingatan

Monks Café, Sveavägen

Monks Porter House, Munkbron

Monks Wine Room, Lilla Nygatan