Välkommen till Monks e-news! Läs om öl, mat och äventyr!

Monks Café e-news! Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att läsa det på webben

top.jpg

Monks Café & Brewery e-news #220   %%todaysdate%%

Ät musslor på Monks!

Våra musslor fortsätter vara vår populäraste maträtt, och det är inte mer än rätt. Det går knappast att hitta någon mer ekologiskt hållbar delikatess.

Belgisk kastrull på köpet

För att ytterligare uppmärksamma detta, och kanske inspirera till att tillaga musslor hemma, ger vi nu bort musselkastruller till alla som beställer 1 kg musslor (värde 147:-).

Vi har 1500 st kastruller att ge bort!

Gäller hela april!

Kom och njut av världens godaste musslor och få en belgisk musselkastrull värde 147:- på köpet!

Boka bord online

Bordsbokning görs enklast online

Boka ett bord!

Detta erbjudande gäller på Monks Café & Brewery, Wallingatan 38 samt på Monks Porter House, Munkbron 11.

Är ni fler än 10 pers? Ring Ulrika på
08-231215 så tar hon
hand om er bokning
på bästa sätt!

 

Musslor - en ekologisk delikatess

Musslorna är odlade på Västkusten på ett helt naturligt sätt, de hänger på linor i vattner och växer helt utan extra tillsatta näringsämnen eller andra konstigheter.

Vi tillagar dem på en rad olika sätt,
välj det som passar dig. Klicka här för
att ladda ned våra menyer:

Musselmeny Monks Café & Brewery, Wallingatan

Musselmeny Monks Porter House, Munkbron

Välkomna till Monks!

 

bild

 

SM i Solna - vi är där!

Årets svenska mästerskap i hembryggning kommer i år att hållas i Solna, och självklart finns vi på plats. Detta årliga mästerskap anordnas av Svenska Hembryggaföreningen, www.shbf.se.

Vi kommer i första hand att ställa ut produkter ur vårt digra sortiment av produkter för hembryggning som man kan köpa via webben eller vår fysiska hembryggarbutik på Wallingatan.

Vi tar även med oss öl från vår satsning på alkoholsvag öl, som man således kan ta med sig hem om man har vägarna förbi Wallingatan 38.

Lördag 25 mars

Den 25 mars händer det alltså, och samma dag kommer vi hålla vår hembryggarbutik på Wallingatan 38 öppen från 13.00. Vi kommer bjuda på en hel del fantastiska erbjudanden denna dag och helgen inpå.

Dessa priser kommer inte att erbjudas på webben utan endast i den fysiska butiken. Man kan med fördel boka produkterna i vår monter på mässan!

 

bild

Erbjudanden från
Monks Hembryggarbutik!

bild

Refraktometer 5:-

Vi säljer ut 15 st refraktometrar till det facila priset av 5:-. Ordinarie pris på denna produkt är 395:-. Först till kvarn!

bild

Monks hembryggarkit 595:-

För den som är nyfiken på att brygga eget öl är detta en ypperlig produkt. Här finns ett paket med allt som behövs för att brygga en sats öl. I framtiden köper man refillprodukter och kan således få njutning av kitet lång tid. Ordinarie pris är 895:-.

Vi har 15 st hembryggarkit till detta pris, först till kvarn!

bild

6 st 75cl ölflaskor = 30:-

En förpackning om 6 st flaskor på 75 cl. Ordinarie pris för ett 6-pack är 79:-. För att vi ska hålla detta låga pris vill vi att denna artikel delas 60-80 gånger, klicka bara nedan så gör vi det gemensamt!

bild

Cornelisfat om 9 liter = 295:-

Detta är begagnade fat som använts på Monks Bryggkurser. Ordinarie pris för dessa är 945:-.

 

bild

Gäller endast i butiken
25, 29, 30 & 31 mars

För att få dessa priser måste du besöka Monks Hembryggarbutik på Wallingatan 38 ovanstående datum. Man kan inte köpa dem online. Man kan däremot boka sin produkt i vår monter på hembryggar-SM och plocka upp produkten vid ett annat tillfälle.

Vi ses i Solna

25 mars!

 

 

bild

Monks ölbutik!

Nu har vi påbörjat vår satsning på öl som man kan köpa med sig hem. På Monks Café & Brewery, Wallingatan 38 kan man nu botanisera bland fler än 100 olika öl med alkoholhalt på 3,5% eller mindre.

Ölen kommer från diverse mikrobryggerier, internationella bryggerier samt vårt eget bryggeri. Gemensamt är att de håller låg alkoholhalt (många är alkoholfria) och smakar mycket. För som vi säger, styrkan sitter i smaken...

Nyheter i sortimentet

JUPILER 0.0%
MAES SANS ALCOOL
MAES RADLER CITRON 0.0%
PALM NA 0,25%
STAR BLONDE 0,4%
PIEDBOEUF BLONDE 1.1%
PIEDBOEUF BLONDE 1.1%
PIEDBOEUF FONCEE 1.1%
PIEDBOEUF BRUNE 1.1%
ALKEN SPECIALE 1.3%
ALKEN FARO 1.3%
BAVIK DINNER BLONDE 1,50%
BAVIK DINNER FARO 1,5%
LEROY BLONDE 1.80%
LEROY BRUNE 1.8%
LEROY BLONDE 1.80%
MAES RADLER GRAPE 2%
MAES RADLER CITRON 2%
MAES RADLER LIME CACTUS 2%
HOEGAARDEN RADLER LEMON 2%
HOEGAARDEN RADLER AGRUM 2%
LINDEMANS FRAMBOISE 2.5%
LINDEMANS PECHE 2.5%
MYSTIC RADLER 2,5%
ST LOUIS PECHE 2.6%
ST LOUIS FRAMBOISE 2.8%
CHERIE FRAMBOISE 3%
HOEGAARDEN ROSE 3%
HOEGAARDEN CITRON 3%
PASSE PARTOUT 3%
DUCASSIS 3%
BAVIK TRIPLE BOCK 3,20%
MAX KRIEK 3.2%
ST LOUIS KRIEK PRE 3.2%
NAMUR ROSEE 3,2%
NAMUR ROSEE 3,2%
JUPILER BLUE 3.3%

Köp öl med dig hem!

Vill man komma förbi och köpa bra öl för att ta med hem är man mycket välkommen. Vi har också en tjänst där vi plockar ihop hela backar (24x33cl) och erbjuder då stor rabatt.

Just nu finns det tre backar i vår webbshop www.paradiseshop.se

Mixad låda
IPA/Pale ale
Veteöl

Utkörning i Stockholm!

Råkar du bo i Stockholm kan du alltid hämta upp öl i butiken på Wallingatan. Har du lust kan du välja att få ölen utkört (gäller dock endast i Stockholm).

Prova - vi tror du blir helnöjd!

www.paradiseshop.se

 

Massor av erbjudanden
hela 2017

För att fira in det nya året ordentligt kommer vi att köra kampanjer på alla restauranger. Utbudet skiljer sig mellan restaurangerna så kolla in vad som gäller.

Gemensamt för dem är en "kvällens öl" för 50 kr och riktigt bra priser på mat vissa dagar. Kvällens öl är vissa fall specifierat nedan, dessa gäller så långt lagret räcker. Vi kommer dock hela 2017 att erbjuda dessa priser och hitta något läckert att ersätta dessa med när de tar slut.

Kvällens öl 50:-

På alla våra restauranger kommer du kunna köpa en speciell öl för endast 50:-. Den kan komma från när eller fjärran, man kan aldrig riktigt veta. Räkna med unika brygder vi gillar lite extra... Se nedan för exempel, dessa är de första ölen i denna kategori. Gäller så långt lagret räcker.

Detta gäller hela 2017!

 

Monks Café & Brewery

(Wallingatan 38)

Kvällens de Molen 50:-

Brouwerij de Molen från Holland skapar starka smaker som hyllats av ölkonnäsörer världen runt. Vi har alltid uppskattat hans öl och varit lite av en ambassadör i Sverige. Det tänker vi fortsätta vara. Kom och prova något unikt!
Gäller hela 2017!


(Besök De Molens hemsida)

 


Kvällens storflaska från Riegele 99:-

Brauhaus Riegele från Bayern står för kvalitetsöl enligt tysk precision. Priset gäller Riegele Robustus 6, Ator 20 eller Amaris 50. Ölen är på 66cl. Ord. pris för dessa är 160-197:-.
Gäller hela 2017!
(Besök Riegeles hemsida)

Valfri musselrätt 50% rabatt

Våra musslor lämnar ingen besviken. Detta specialpris gäller ALLA måndagar och lördagar t.o.m. april 2017!
Ord. pris 229:-(!).

Se vår musselmeny

 

Monks American Bar

(Sveavägen 39)

Kvällens öl 50:-

Rebel Grapefruit IPA från Samuel Adams är en trevlig öl som precis som namnet antyder har en hint av grapefrukt i smaken. Kvällens öl-priset gäller hela 2017!

Läs mer...

 

Kvällens öl 60:-

Electric Nurse är ett svenskt varumärke med ett sortiment av bra mikrobryggd öl från Landvetter. Kvällens specialöl för 60:- är Electric Nurse Marmelade IPA, en öl som av bryggarna beskrivs som följande: "Bryggd med pilsner-, karamell- och vetemalt. Rejäla givor med humlesorterna Centennial, Simcoe och Pacifica i både kok och torrhumling." Kvällens öl-priset gäller hela 2017!
(Läs mer om ölen)

 


Kvällens öl 70:-

Spencer är ett av 12 trappistbryggerier och det enda i USA. Den står sig väl bland övriga trappistöl med höga betyg på ratebeer.com. Kvällen öl-priset gäller hela 2017.
(Besök bryggeriets hemsida)

 

Basket of goodies 50% rabatt

En av våra populäraste rätter - en korg med friterade godheter att äta tillsammans eller själv. Detta specialpris gäller ALLA måndagar och lördagar under t.o.m. april 2017!
Ord. pris 157:-.

Se vår meny

Monks Porter House

(Munkbron 11)

Kvällens öl 50:-

First Light Golden Ale, 4,5% från Sydafrikanska bryggeriet Devil's Peak Brewery(!). En gyllene ale med fruktiga, tropiska toner om vi lånar deras egen beskrivning. Kvällen öl-priset gäller hela 2017.

Läs mer om ölen...

 

Kvällens de Struise 99:-

En av världens bästa bryggare som vi samarbetat mycket med under åren. Ordinarie pris på ölen från de Struise är ligger mellan 125-195:-). Kvällen Struiseöl-priset gäller hela 2017.

(Läs mer om de Struise Brouwers)

 


Kvällens storflaska 99:-

Troubadour Westkust är en av världens högst rankade öl enligt ratebeer.com. En Black Imperial IPA som bryggs av belgiska bryggeriet The Musketeers. (Ord. pris 197:-)
Kvällen öl-priset gäller hela 2017.

Valfri musselrätt 50% rabatt

Våra musslor lämnar ingen besviken. Detta specialpris gäller ALLA tisdagar och lördagar under våren 2017 (t.o.m. april). Ord. pris 229:-.

Se vår musselmeny

Monks Wine Room

(Lilla Nygatan 2)

Husets vin 50:-

Njut av ett glas av husets vin för endast 50:- (ord. pris 77:-). Priset gäller ALLA måndagar och lördagar
t.o.m. april 2017.


Husets vin är för närvarande Sven som vår egen Sven Göran Eriksson (Svennis) står bakom. Har ni inte provat denna så rekommenderar vi varmt ett besök hos oss.

Läs mer om vinet

Husets mousserande 50:-

Gör livet lite festligare med ett glas mousserande! Under ALLA måndagar och lördagar betalar du endast 50:- (ord. pris 62:-) för ett glas. Priset gäller ALLA måndagar och lördagar t.o.m. april 2017.

Vi har självklart ett stort sortiment av alkoholfria
alternativ till dessa drycker.

Välkomna
till oss på Monks!

Monks Uniqum

Monks Uniqum är vår egna VIP-kort. Förutom särskilda erbjudanden via mail får du fördelar och rabatter när du visar upp kortet på restaurangerna.

Du får rabatter på maten på alla Monks, rabatterade priser på aktiviteter, unika nyhetsbrev med erbjudanden
och mycket, mycket mer.

Det bästa med hela denna satsning är nog att de pengar som kortet kostar fås tillbaka i form av presentkort. Presentkorten du får vid köp kortet är dessutom värda 100 kr mer än du lägger ut för kortet!

Rabatter:

10% på alla mat
10% på all dryck

100kr presentkort tillbaka för alla:

Ölprovningar
Bryggevent
Bryggkurser
Vinprovningar
Whiskyprovningar
Stadsvandringar
Ölresor
med mera, med mer...
(gäller 1 tillfälle/år)

Mer:

Monks eNews före alla andra
Företräde vid bokning av aktiviteter
Särskilda aktiviteter endast för kortinnehavare
+ mycket, mycket mer

Mer info finns på www.monkscafe.se/uniqum.

Köp på restaurangerna!

 

Senaste nytt på Facebook

Gillar du oss på Facebook? Där kan se alltid
se senaste nytt om oss och allt vi hittar på.

Besök vår Facebook-sida!

Monks Stockholm

Boka bord online!

I takt med att allt mer digitaliseras och människor
blir mer uppkopplade har vi satsat på
onlinebokning av bord.

Du väljer restaurang, datum, antal i sällskapet och klickar ok.
Det är inte svårare än så.

Enkelt att boka bord

Du får bekräftelse på din bokningsförfrågan och ett referensnummer. Normalt bekräftar vi din bokning
inom en timme, och som mest inom 24 timmar.

Boka nu!

Nästa gång du vill boka ett bord, gör det online. Vi kommer givetvis att ta emot bokningar via mail och telefon precis som innan, men vi hoppas att detta gör det enklare för dig.

Klicka här för att boka bord nu!

Monks Stockholm

Varmt välkomna!

 

 

Läs mer!

Ölprovningar på Monks

Ölprovning på Monks

 

Hitta till oss!

 

Monks Cafe

Monks Café & Brewery
Wallingatan 38 (karta)
wallin@monkscafe.se

Tel. 08-23 00 30

Monks Cafe

Monks American Bar
Sveavägen 39 (karta)
ameri canbar@monkscafe.se

Tel. 08-24 13 10

Monks Cafe

Monks Porter House
Munkbron 11 (karta)
munkbron@monkscafe.se

Tel. 08-23 12 12

Monks Cafe

Monks Wine Room
Lilla Nygatan 2 (karta)
wineroom@monkscafe.se

Tel. 08-23 12 14

 

Om du vill ha närmare information med färdbeskrivning, klicka här för att komma till vår hemsida, där du får mer information om våra restauranger.

Ölprovning

Kom på en ölprovning och upplev en bredare uppskattning av vår favoritdryck!

arrow Massor av ölprovningar öppna för allmänheten
arrow Vi har bokningsbara ölprovningar som man kan boka om man är en grupp
arrow Vi har olika ölprovningar nästan varje dag, så det är bara att välja en inriktning och anmäla sig!

Ölbryggning

Med 2 bryggerier i direkt anslutning till våra restauranger anordnas bryggkurser där alla kan delta.

På våra öppna bryggkurser kan alla delta - vi brygger öl en gång i veckan och varje vecka är det något nytt som händer.

Man kan också boka in sig på en privat bryggkurs, där ni själva väljer vad som ska bryggas. Passar bra som en aktivitet med företaget eller föreningen!

Vi tycker alla ska ha möjlighet att brygga öl - läs mer om våra bryggkurser på hemsidan.

leafInfo och datum


banner_kop_ol.jpg

Vi säljer alkoholfri och alkoholsvag öl direkt från bryggeriet till gästerna.

Vi kommer att ta in fler och fler sorter, samt brygga spännande öl för detta ändamål.

leafLäs mer...Presentkort på Monks Cafe

Ge bort ett presentkort! Den perfekta presenten till den som gillar öl.

Med ett presentkort på Monks Café kan även den som ger bort presenten hoppas på en trevlig stund på någon av våra restauranger...

Vi har kreditkortsstora presentkort i plast i valörerna 100, 200 och 500 kronor. Beställ presentkorten på Monks Paradise Shop!