Mer om våra bryggerier:

Bryggerier

Våra två bryggerier är de enda i Stockholm och är unika på det vis att allmänheten får vara med och brygga. Vår egen bryggmästare Charles Cassino ser till att resultatet blir lyckat.


Charles Cassino, bryggmästare på Monks Cafe BreweryVårt första bryggeri på Monks Café & Brewery, Wallingatan 38, var det första i Sverige som tillät allmänheten att vara med på bryggningarna. Vi har under åren lärt upp hundratals gäster, som förhoppningsvis fortsätter utveckla ölkulturen än idag. Våra bryggkurser lär nämligen ut grunderna i ölbryggning, så pass att man lär sig vad som behövs och krävs för att till exempel brygga egen öl hemma.

Två bryggerier i Stockholm

Med bryggeriet på Monks Porter House i Gamla stan har vi vidareutvecklat vårt koncept med ett eget porterbryggeri. Här brygger vi alltså i första hand stout och porters, som vi med glädje serverar våra gäster på alla tre restauranger.

Brygg egen öl

Det är Charles som ansvarar för den dagliga driften av bryggerierna och de öl som bryggs. Tillsammans med kursdeltagare och/eller gästbryggare brygger han öl i våra bryggkurser, som går av stapeln nästan varje vecka. Vill man skapa en helt egen öl till föreningen, företaget eller fotbollsklubben kan man göra det också.

Alla våra recept offentliga

En sak som många kommer att glädjas åt är vår öppenhet gentemot allmänheten. Vi kommer nämligen på hemsidan att presentera alla de brygder vi gör - till allmänhetens och hobbybryggarnas stora förtjusning.

Läs mer om bryggeriet på Monks Café & Brewery, Wallingatan 38.

Läs mer om bryggeriet på Monks Porter House, Munkbron 11.

Läs mer om våra bryggkurser.

Ladda hem vårt bryggkompendium.

Kontakta bryggerierna.